Дякуємо!
Завдання прийнято
Програми-передумовиМиття та прибирання, дезінфекція. Здоров'я персоналу, особиста гігієна, навчання. Токсичні речовини. Управління відходами. Технологічний контроль, лабораторний контроль. Ідентифікація.
Встановіть перелік об'єктів для прибирання, миття та дезінфекції
Встановіть який тип забруднення об'єктів(жири, бруд, мінеральний осад, харчові залишки та ін.), для обговорення з командою НАССР, або для отримання консультацій по миттю та прибиранню можете робити фото.
Складання програми прибирання є Домашнім завданням 3/15
Розкладіть розроблені схеми в папку WORK-book НАССР.
Перевірте, що Ваш прибиральний інвентар:
У випадку якщо є невідповідності - придбайте новий інвентар - рекомендації - у наступному завданні
З урахуванням вимог:● ефективність;● підтвердження дозволу до використання у харчовій та переробній промисловості
(наявність відповідної сфери застосування у Висновку ДСЕЕ);● відсутність впливу на безпечність, при умовах належного використання;● легко змиватися;● безпечність для оточуючого середовища.
Підберіть миючі засоби, зробіть закупку та складіть реєстр засобів.
Зберігайте всі інструкції та супровідні документи.
Завантажте приклад реєстру:
На підставі інструкцій по використанню миючих засобів розробіть Программу миття та прибирання.
Встановіть періодичніть проведення санітарного дня.
Завантажте різні приклади програм та графік та програму проведення санітарного дня
Завантажте приклади для використання.
Складіть документи у WORK-book НАССР.
Підберіть дезінфкційні засоби, зробіть закупку та на підставі отриманих від постачальника даних (методичні вказівки, інструкції, рекомендації) розробіть періодичність дезінфекції різних поверхонь.
Зберігайте всі інструкції та супровідні документи.
Додайте інформацію про дезінфекцію в Програму прибирання.
Використовуючи приклад з форми, розробіть Правила гігієни та поведінки персоналу на виробництві. Визначте правила поведінки персоналу на виробництві, що передбачають вимоги до входу і виходу з приміщень, переміщення у виробничих, допоміжних та побутових приміщеннях, носіння особистих предметів, прикрас, дії у випадку порізів чи пошкоджень, приймання їжі, миття рук, паління, відвідування туалетів, зберігання та використання особистого та спеціального одягу та взуття
Проведіть інструктаж.
Заведіть Журнал КОНТРОЛЮ ЗДОРОВ'Я ПЕРСОНАЛУ.
Огляд необхідно проводити перед початком роботи на наявність ознак гнійничкових захворювань; опитувати про ознаки інфекційних захворювань чи контакти з людьми, у яких є такі ознаки.
Реєструйте щоденно результати огляду.
Завантажте приклад журналу
Встановіть які відходи утворюються на виробництві.
Розробіть графік та спосіб видалення з потужності та вивезення харчових та інших відходів.
Перевірте, що стан контейнерів, ємностей для відходів, їх маркування, очищення, миття та дезінфекцію запроваджено.
Використовуйте рекрмендації по поводженню з відходами та Приклад реєстру відходів, наданий у формі.
Перевірте, що працюють заходи щодо запобігання проникненню шкідників на територію потужності:● наявність огорожі та облаштування території, ущільнення дверей, вентиляційних отворів, обладнання вікон захисними сітками від комах;● встановлення засобів профілактики та боротьби зі шкідниками по зовнішньому периметру. ● заходи з боротьби зі шкідниками здійснююься так, щоб не виникала загроза безпечності харчових продуктів через перехресне забруднення;● якщо встановлено електричні знищувачі комах, то вони не повинні розміщуватись над відкритим харчовим продуктом;
● Якщо - ні виправте ці недоліки.
Укладіть договір з постачальником по проведенню дератизації та дезінсекції.
Постачальник послуги обов'язково повинен надати: ● рекомендації по заходам профілактики● план розміщення пасток● план встановлення ламп для літаючих шкідників● документи, що підтверджують безпечність засобів для застосування на харчових підприємствах
Складіть копію договору та перерахованих документів в папку WORK-book НАССР.
Перевірте, що виконується наступне:
Зберіть інформацію про умови та терміни зберігання харчових продуктів, сировини, готової продукції.
Необхідно бути впевненими, що створені належні умов для зберігання готових харчових продуктів, неперероблених або частково перероблених харчових продуктів, допоміжних матеріалів для переробки харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами, та інших нехарчових продуктів
Використовуйте приклади з форми.
Зберіть інформацію про умови та терміни зберігання харчових продуктів, сировини, готової продукції.Необхідно бути впевненими, що створені належні умов для зберігання готових харчових продуктів, неперероблених або частково перероблених харчових продуктів, допоміжних матеріалів для переробки харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами, та інших нехарчових продуктів
Використовуйте приклади з форми.
Розробіть чек листи або журнали з використанням Прикладів та контролюйте температуру та відносну вологість повітря.
Контролюйте: ● температуру в складах сипучих, сухих продуктів та овочів - 1 раз на день● температуру в холодильних камерах - 2 рази на день● температуру в морозильних камерах - 1 раз на день
Якщо в Вас відсутні засоби контролю (термометри, гігрометри), придбайте та встановіть
Складіть програму технологічного контролю.
Програма та методи контролю повинні давати впевненість операторів ринку у тому, що умови контролю параметрів технологічних процесів і виробничого середовища прийнятні для виконання встановлених вимог до харчових продуктів і є докази того, що такі параметри відповідають встановленим нормам.
Використовуйте приклад:
Ознайомтеся з прикладом інструкції по обробці яєць.
Придбайте дезрозчин який підходить для цієї мети (наприклад: Бланідаз, Suma Tab D4, PRIMA SOFT Uni-3, Жавель).
Розробіть процедуру та обробляйте яйця.
Використовуйте три контейнери промарковані "для миття яєць".
Для миття, дезінфекції та ополіскування.
ПРИКЛАДИ ВИКОРИСТАННЯ ВІЗУАЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ
Завантажуйте свої виконані домашні завдання, використовуючі форму:
Вам необхідно завантажити чек лист та заповнити його відповідно до фактичних показників виробництва.