Як за три місяці скласти програму навчання

Як за три місяці скласти програму навчання

Від замовниів було побажання розробити систему навчання, щоб для персоналу було зручно та швидко отримувати нові знання.

📌На першому кроці ми зібрали весь той хаотичний перелік питань та тем для навчання, що був у закладі - від функціональних обов'язків та меню до стандартів чистоти.

📌Під кожну тему навчання разом зі співробітниками зібрали матеріали та оформили їх у вигляді презентацій, відеозаписів, покрокових інструкцій або алгоритмів.

📌Розробили формат навчання - в залежності від матеріалу та особливостей теми - відеозапис лекцій, он-лайн навчання, оф-лайн інструктаж, ознайомлення з текстами або алгоритмами.

📌Розподілили, які теми повинні вивчати співробітники різних посад. Наприклад сушеф повинен знати стандарти та технологію приготування страв, правила вхідного контролю продуктів, стандарти зберігання, і т.д.

📌Розподілили періодичність та послідовність тем для навчання з урахування завантаженості персоналу.

📌Розробили формат перевірки знань - тестування з використанням гугл-анкети, тестування в месенджерах та інші.

На підставі цієї інформації розробили МАТРИЦЮ НАВЧАННЯ (тема/посада/формат/час та періодичність/вид перевірки знань)

Протестували самостійно та вибірково разом з співробітниками компанії, як сприймається матеріал та скільки часу займає самостійне навчання, перегляд відеозаписів або присутність на лекціях.

Що в результаті:

✅ За три місяці було розроблено прозору та зрозумілу систему навчання.

✅Для компанії вже не є проблемою втрата кадрів, заміна співробітників або заміна в середині компанії.

✅Всі навчальні матеріали зібрані в одному зручному місці на хмарному ресурсі і кожний заклад мережі має доступ згідно посаді.

✅Робітники можуть відкрити відеозапис та пройти навчання по дорозі на роботу.

✅Керівник може швидко визначити, які теми для навчання потрібні новому спеціалісту, скільки часу для цього необхідно та як перевірити знання.

Made with