А Ви готові викидати продукти?
.... звичайно ні, біль кожного керуючого власником це закладом/виробництвом - списання та утилізація і всі фінансові втрати, що за цим слідують.
Поговоримо про причини?
Однією з причин списання є помилки при зберіганні та недотриманні простих правил.
Пропоную 5 правил зберігання:
✔перше правило - дотримання строків придатності та ротації (використання принципів FIFO (використання продуктів, які надійшли раніше) та FEFO (використання рядків продуктів, які спливає раніше), так ви внесете прострочки та псування.
✔друге правило - дотримання відповідної температури - охолоджені продукти (від 0 до +4С), заморожені від - 24 до -18 С), сухі продукти та продукти, які не вимагають особливих температурних умов - до 20-25 С - але в даному слідкуйте за відносною вологістю - 70-75%.
✔трете правило - маркування та стікерування - обов'язково наносите на продукти стікери з назвою, номером партії, датою виготовлення та терміном зберігання.
✔четверте правило - відповідність товарному сусідству та розмежування товарів різних категорій.
✔п'яте правило - проведення інвентаризації, не тільки по кількості, а і по якості - контроль термінів придатності, зміни стану пошкодження, упаковки, маркування та ін. - невідповідності, які можуть вплинути на подальше зберігання та використання.