ПРАКТИКУМ “Впровадження HACCP в їдальнях закладів освіти”
on-line 2 дні
На практикумі Ви дізнаєтесь основи Законодавства в галузі харчової безпеки та вимоги до їдалень в шкільних та дошкільних закладах, розглянемо вимоги до приміщень харчоблоку, обладнання, персоналу, продуктів, розглянемо Методичні настанови по впровадженню системи НАССР, форми документації та практичні рекомендації
Для кого практикум:
Керівники закладів, методисти
Запрошуємо керівників шкільних та дошкільних закладів, методичних працівників та працівників, що відповідальні за впровадження системи НАССР у закладі
Працівники їдалень, кухарі
Курс ідеально підійде працівникам харчоблоків, кухарям, які хочуть навчится самостійно розробляти систему НАССР у їдальні та дізнатися про вимоги до харчоблоків, продуктів, гігієнічні та санітарні вимоги

Медичні працівники закладів

Медичний працівник закладу обов'язково повинен бути задіяний у розробці та впровадженні системи НАССР, бути обізнаним з вимогами Законодавства до виробництва безпечного продукту
Программа курса включає декілька блоків, що будуть включати теоретичну частину, практичні рекомендації, розборку кейсів, відповіді на питання
Завантажити програму курсу:
Програма курсу
перший блок
Вводна частина. Законодавство.
Причини, процедура та етапи впровадження HACCP
Актуальне Законодавство України
Накази, розпорядження, настанови для їдалень закладів освіти
Відповідальність за порушення Законодавства

Як проходять перевірки, повноваження Держпродспоживслужби
Уніфікована форма акту перевірки
Рекомендації по проходженню перевірок

Розподіл відповідальності персоанлу при впровадженні НАССР.

Приклади невідповідностей за результатами перевірок харчоблоків
другий блок
Санітарні правила та норми для харчоблоків (програми-передумови)
Вимоги до розробки програм-передумов.
Джерела інформації для розробки.
Особливості розробки НАССР для харчоблоків закладів освіти
Огляд Програм-передумов. Рекомендації.
Розгляд прикладів програм-передумов та форм записів.

розгляд Методичних настнов по впровадженню системи НАССР в закладх освіти
третий блок
7 принципів НАССР
Команда НАССР. Обов'язки та завдання.
Блок схеми і опис. Приклади.
Аналіз небезпечних чинників для харчоблоків
Матриця ризиків.
Визначення контрольно-критичних точок. Приклади ККТ для їдалень.
Верифікація НАССР.

Практична робота.
четвертий блок
Обов'язкові процедури НАССР. Документообіг.
Простежуваність.
алергени в стравах. Оформлення технологічних карток.
Навчання персоналу.
Внутрішній аудит.

Відповіді на питання. Обговорення.
Після проходження курсу Ви отримуєте:
Знання та практичні поради по впровадження НАССР

1
Навчальні матеріали по курсу в електронному форматі та форми протоколів НАССР

2
Електронний сертифікат по проходження курсу
3
Практикум
"Впровадження HACCP в їдальнях закладів освіти"

вартість курсу - в форматі on-line
- уточнюйте у організаторів

дати проведення:
по запросу
формат проведення:
платформа zoom
Контакти
Made on
Tilda